Naar buiten, aan de slag!

Wildernis, buitenlucht en een frisse omgeving: De workshops in de wijk zijn meestal buiten, het hele jaar door. In de frisse buitenlucht om de zintuigen extra prikkelen. Meer buiten zijn is belangrijk om je zintuigen extra te prikkelen. De impressionisten wilden niet voor niets dat stoffige atelier uit. Buiten is de wereld in beweging. Buiten is er letterlijk méér ruimte voor nieuwe ideeën, voor bewegen en kijkavontuur.

In je eigen stad op avontuur:  Kunstenaars pogen hun visuele verwondering te verbeelden. Als je tekent of schildert maak je een onderzoeker in je los. Tekenen in de buurt waar zo vaak als vanzelfsprekend bent, woont en naar school of je werk gaat bied de kans voor een frisse blik. Kunst maken biedt gelegenheid tot verwondering en tot het ‘gewone’ speciaal maken. De kunstenaar in ons mag wel eens vaker aangesproken worden. Open en nieuwsgierig mag je weer kijken naar plekken waar je al zo vaak langs bent gelopen of gereden. Beter kijken, anders kijken, met een kwast of een potlood in de hand, maakt dat je stad op een andere manier te beleven is.

De stad weer van de bewoners: Veel in onze drukke stad is ingericht om te consumeren, werken, doorreizen en voor de zakelijke wereld.  Maar er wonen zoveel mensen, waar de stad natuurlijk ook van is. Het atelier op wielen is een pop- up ingreep in de buitenruimte waar elke centimeter voor bakken met geld voor is gereserveerd. Met het mobiele atelier is de stad weer even van de bewoners, om samen te zijn en te genieten van onze straten.

Onthaasten: Kunst maken is iets heel speciaals. Ik voed mijn eigen kinderen op met bouwen, tekenen en schilderen, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe kunst maken je onthaast, een uitlaatklep kan zijn voor je gevoel, en hoe leuk het is om iets te bedenken en dan te kijken of het wordt zoals je had bedacht. Kunst maken doe je met je handen, je hart en je hersens. En omdat iedereen wel ergens goed in is, is kunst maken, wat mij betreft voor iedereen. Als kind tekenden we allemaal wel, naarmate we ouder worden, vergeten we de kunstenaar, de creatieveling, in ons zelf. Met het atelier op wielen mag je weer lekker spelen met je handen, je hart en ideeën.

Reacties zijn gesloten.