Naar buiten!

De lessen zijn buiten, het hele jaar door. In het groen om de zintuigen extra prikkelen. Ruimte voor nieuwe ideeën, voor lekker bewegen en kijkavontuur.

Kinderen houden van natuur. Wildernis doet een beroep op het kind als onderzoeker. En dat is niet zo gek: alles in ons cultuurlandschap is voornamelijk ingericht voor grote mensen. Natuur niet. Alles groeit op eigen tempo, ordent en handhaaft zichzelf. Dat maakt een bos, park of zelfs een braakliggend terrein zo inspirerend voor kinderen.  Je kunt zelf bedenken wat je er mag en kan doen!

Buiten is de wereld constant in beweging. Dat prikkelt de zintuigen ook. Dat wisten de impressionisten al: ook zij waren altijd op straat te vinden of ergens in het landschap, in elk geval buiten, opzoek naar de kleurrijke oplossing van zon, licht en lucht.

Maar ook andere plekken, langs een spoor, of naast een singel, of gewoon op een stoepje  kan ook bevrijdend zijn. Met het atelier op wielen is over gelegenheid om te tekenen! Buiten is een perfecte plek om geïnspireerd kunst te maken.

Reacties zijn gesloten.