Het atelier op wielen in de wijk…

Niet voor niets heeft heeft het pop-up atelier wielen. Sonja van Dolron crost met een tot atelier omgebouwde bakfiets door Rotterdam en organiseert in samenwerking met Cultuur Concreet en verschillende welzijnsstichtingen, workshops in de wijk.

Het komende jaar rijd ik op vaste plekken door heel Rotterdam Noord, Kralingen en Crooswijk, Spangen, Hillegersberg, en Schiebroek! Houd de agenda in de gaten als je een keer mee wilt doen!

Het atelier komt vaak op plekken waar de stad niet zo kindvriendelijk is. Met mijn schilderezels probeer ik die stenige, op sommige plekken zelfs kille stad, om te toveren tot inspirerend atelier waar juist die kinderen even kunnen ontspannen, zich veilig en gehoord voelen.

Ik me hard voor meer kunstonderwijs, voor kinderen die op school vaak meer moeite hebben in de pas te lopen en waar de scholen vanwege die reden ook weinig tijd over hebben voor lekker knutselen en schilderen. Maar ook voor kinderen die op school goed willen presteren en niet toekomen aan werken met je handen, of voor kinderen die vooral met sport worden opgevoed.

Omdat ook in grote mensen veel creativiteit schuil gaat, organiseer ik eveneens teken-en schilderlessen voor volwassenen. Zo geef ik bijvoorbeeld ‘kunstgeschiedenis in praktijk’ in de huiskamer Blijdorp en geef ik landschapsschilderen in de Botanische tuin Kralingen. Ook daar probeer ik in de Rotterdammers de unieke kunstenaar in zichzelf naar boven te halen.

Mijn atelier is gevuld met schitterende materialen van acrylverf, tot houtskool tot Oost-Indische inkt en ik neem schildersezels en tafeltjes mee zodat er in een mum van tijd een serieus atelier staat, midden in onze stad!

Het atelier rijdt in samenwerking met sociale partners en Cultuur Concreet mijn al zes jaar naar verschillende stenige wijken in Rotterdam waar het niet altijd even kindvriendelijk is. Waar kinderen op straat hangen, soms opgevangen door een buurtmoeder. Met mijn atelier op wielen probeer ik die stenige, op sommige plekken zelfs kille stad, om te toveren tot inspirerend atelier waar juist die kinderen even kunnen ontspannen, zich veilig en gehoord voelen.

Het atelier op wielen zorgt hier voor toegankelijke en gratis workshops voor kinderen die niet als vanzelfsprekend met kunst in aanraking komen. Ik me ook hard voor kunstonderwijs, dus ook voor kinderen die op school vaak meer moeite hebben in de pas te lopen en waar de scholen vanwege die reden ook weinig tijd over hebben voor lekker knutselen en schilderen. Ze hebben het veel te druk…Ook geef ik toegankelijke lessen voor volwassenen die opzoek zijn naar verbinding in hun eigen wijk. In tuinen en in wijkgebouwen kan er getekend en geschilderd worden

Spaarpotje op wielen:

Het project wordt financieel gesteund door Cultuur Concreet, Stichting Sol, en de gemeente, maar soms is het geld op. Om het atelier te steunen kun je natuurlijk altijd een donatie doen. Of, je koopt de kaartenset Rotterdamse Meesters, waarbij de volledige winst gereserveerd word voor workshops die er echt toe doen, maar waar geen geld meer voor is. Volgend jaar wil het atelier op wielen gaan samenwerken met stichting Team Toekomst. Uw hulp is daarvoor nodig.

Workshops in het atelier geef ik ook. Wil je echt goed leren schilderen, leren over kleuren, perspectief en verf? Kom dan een workshop volgen in een echt atelier met schilderezels. 15 procent van de opbrengst gaan ook naar het spaarpotje op wielen.

Wil je zelf een workshop met ons organiseren? Voor een kinderfeestje of een andere vrolijke gelegenheid? Mail dan voor een specifieke aanvraag. Wij kunnen een workshops speciaal voor ontwerpen.  In principe gegeven op woensdagmiddag en op zaterdagmiddag voor minimaal 5 en maximaal 10 kinderen. De workshop duurt 2 uur en in overleg met ons kun je een datum reserveren en de aanvangstijd bespreken.

Reacties zijn gesloten.